divendres, 8 de març del 2013

Anuncien el descobriment d'un bacteri desconegut al llac Vostok, sota 3,5 km de gel

Les aigües del llac Vostok, a més de 3,5 quilòmetres sota el gel de l'Antàrtida, contenen com a mínim una forma de vida (un bacteri) fins ara desconegut per als científics, segons les dades preliminars facilitades per l'equip d'investigadors de Rússia que van dirigir la perforació (l'any 2012) i estudi de les mostres recollides en aquest llac.

 “Després d'haver exclòs de les mostres tots els agents contaminants [provocats pel treball de perforació] hem descobert ADN d'un bacteri que no pertany a cap de les espècies descrites en les bases de dades internacionals. És per això que parlem del possible descobriment a Vostok de vida no identificada o no classificada fins al moment", ha indicat Sergei Bulat, portaveu de l'equip d'investigador. Els investigadors russos han identificat set mostres d'aquesta mateixa espècie de bacteri que podria haver estat aïllat sota el gel antàrtic durant milions d'anys. Els resultats d'aquest treball, en tot cas, encara són preliminars i caldrà que els investigadors completin el treball i facin públic tots els seus detalls. En aquest sentit, d'altres experts posen en dubte les afirmacions de l'equip de Bulat i afirmen que les mostres analitzades estan contaminades de derivats de petroli.

Informació de l'agència Ria-Novosti: http://tinyurl.com/d7x2opx
Edició digital de la revista 'Science': http://tinyurl.com/d6cxg4k

P.D. 12-03-2013. Segueix la polèmica sobre el descobriment d'un bacteri desconegut a Vostok, vegeu p.e. notícies de 'Nature' ed. electrònica http://www.nature.com/news/russian-scientist-defends-lake-vostok-life-claims-1.12578

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada